Wederzijdse interesse: ‘Batshuayi kan worden herenigd met ex-coach’

Wederzijdse interesse: ‘Batshuayi kan worden herenigd met ex-coach’

15-08-2020 13:00 Laatste update: 13:11
11

Een toekomst bij Chelsea heeft Michy Batshuayi niet meer, de spits kijkt dus uit naar een nieuwe club. Mogelijk blijft hij wel in Engeland, de ambitieuze promovendus Leeds United heeft wel oren naar de diensten van de Rode Duivel.

Eerder werd al bekend dat de manager van Batshuayi zijn client had aangeboden bij Leeds, nu blijkt dat de interesse wel degelijk wederzijds is. Het Engelse The Daily Express meldt dat Leeds-trainer Marcelo Bielsa gecharmeerd is door de kwaliteiten van Batshuayi. De twee kennen elkaar goed, in het verleden werkten ze samen bij Marseille.

Bielsa zou de komst van onze landgenoot zien zitten, er is echter een struikelblok. Het prijskaartje en salaris van Batshuayi zijn momenteel te hoog voor Leeds. Club en speler zullen hun prijs dus moeten doen zakken.

Ook The Athletic-journalist Phil Hay bevestigt de interesse van de promovendus in Batshuayi. "Er is zeker en vast interesse in Batshuayi langs de kant van Leeds United", liet hij optekenen in zijn podcast. Onder Bielsa wist Batshuayi 33 keer te scoren in 78 wedstrijden bij Marseille.