Twee Belgische scheidsrechters worden gepromoveerd: bijna elite voor Visser

Twee Belgische scheidsrechters worden gepromoveerd: bijna elite voor Visser

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 12:44za 15-08-2020 om 12:44

Laatste update: zaterdag 15 augustus 2020 om 18:16za 15-08-2020 om 18:16

Het Nieuwsblad meldt dat twee Belgische scheidsrechters, Lawrence Visser en Erik Lambrechts, worden gepromoveerd. Visser zal deel uitmaken van de eerste groep van de UEFA Referees. Lambrechts promoveert naar groep 2.

De UEFA deelt arbiters in vier categorieën in: 1, 2 en 3 en elite. De scheidsrechters worden tijdens hun wedstrijden beoordeeld door referee observers en op basis van die rapporten wordt er beslist of een scheidsrechter in aanmerking komt om te stijgen. Vorig seizoen promoveerde Visser al naar de tweede groep en hij stijgt ook dit jaar weer.

Daardoor is hij één stap verwijderd van de eliteafdeling. Tot eind november 2018 had België nog twee scheidsrechters in de eerste groep: Sebastien Delferière en Bart Vertenten. Door Propere Handen vielen die echter weg. Visser staat nu dichtbij om de eerste ref sinds Frank De Bleeckere te worden die deel uitmaakt van de elitegroep. Visser is aangeduid voor een UEFA Nations League-wedstrijd in september.

Ook Erik Lambrechts promoveert. De ref komt in de tweede groep terecht en komt bij Belgische collega’s Alexandre Boucaut en Jonathan Lardot terecht. ‘Deze twee promoties zijn voor ons het resultaat van het harde werk dat beide scheidsrechters en hun collega’s het voorbije jaar hebben geleverd’, klinkt het bij het Referee Department.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een terechte promotie?

(62 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws