Depoitre voelt druk na hoge doelstellingen Gent: Niet iedereen is dat gewend

Depoitre voelt druk na hoge doelstellingen Gent: "Niet iedereen is dat gewend"

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 08:15za 15-08-2020 om 08:15

Laatste update: zaterdag 15 augustus 2020 om 08:17za 15-08-2020 om 08:17

Bij KAA Gent was men al voor het begin van het seizoen duidelijk: het wil de Champions League groepsfase bereiken en de titel pakken. Flinke doelstellingen, die ook voor heel wat druk hebben gezorgd. Die druk voelt ook Laurent Depoitre.

"Door de doelen die er zijn, voelen we wel een zekere druk", zegt de aanvaller bij Het Nieuwsblad. "Er wordt veel verwacht en niet iedereen bij de spelers is dat gewend. Ik kende dat ook amper toen ik in Porto arriveerde. Ik had het daar aanvankelijk zelfs moeilijk mee", geeft de ervaren spits aan.

Depoitre lijkt echter niet te bezwijken onder de druk. "Maar de druk hier is totaal niet vergelijkbaar met hoe het in Porto is. Als je daar gelijk speelde, stonden supporters je na de match op te wachten. Hier voel je dat nog niet", klinkt het.

"De situatie is nu wel anders dan in het seizoen van de titel, vijf jaar geleden. Het seizoen ervoor hadden we Play-Off 2 gespeeld, dus kampioen worden, was toen geen doel. We speelden zonder druk, het draaide en iedereen had zoveel vertrouwen dat hij op zijn best was. Dat ligt anders nu", vertelt Depoitre.

De eerste partij werd er ook meteen verloren bij Gent. Een gevolg van de druk? "STVV was een kleine tik. Nu moeten we proberen die goeie flow te vinden. Maar het is ook slechts een match van de 34, hè. We mogen nu niet alles in vraag te stellen. Winnen we de volgende twee, dan is onze start goed", besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Gent te ambitieuze doelstellingen?

(90 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws