KV Mechelen wint op Moeskroen na twee keer hernemen strafschop

14-08-2020 21:00 Laatste update: 21:14
14

KV Mechelen moest na de 2-2 tegen RSC Anderlecht op bezoek bij Moeskroen dat op de eerste speeldag 1-1 gelijkspeelde tegen Royal Antwerp Football Club. Malinwa won uiteindelijk van Les Hurlus met 0-1.

KV Mechelen kreeg na vijf minuten een strafschop toegekend na een overtreding van Onana. Togui miste de eerste, maar doelman Koffi kwam te vroeg van zijn lijn. Bij de tweede poging was het Storm die de elfmeter trapte, maar opnieuw pakte Koffi de penalty. De goalie ging echter wéér te vroeg van zijn lijn. Uiteindelijk derde keer goeie keer en Storm zorgde voor de 0-1.

Tien minuten later trilde de netten weer. Na een voorzet van Kaboré legde Togui gemakkelijk binnen, maar de VAR kwam tussenbeide. Uiteindelijk moest arbiter Dierick zelf gaan kijken en het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk bleef de 0-1 tot de rust op het bord staan, ondanks de acht minuten blessuretijd.

In de tweede helft kon Moeskroen niet echt doordrukken. Het was weer KV Mechelen dat gevaarlijk was, maar doelman Koffi haalde met een paar mooie reddingen boven. Een kwartiet voor tijd kwam Moeskroen dan toch opzetten. Een kopbal van Agouzoul scheerde de lat en een schot van Postolachi werd makkelijk gepakt door Coucke.

In de slotfase kreeg Moeskroen nog de ultiemen kans op de gelijkmaker, maar Tabekou schoot de bal onbesuisd over het doel. Uiteindelijk was het vroege, controversiële, penaltydoelpunt van Storm aldus genoeg voor de zege. De eindstand bleef 0-1 in het voordeel van KV Mechelen.