OFFICIEEL: Telenet en Eleven Sports kondigen akkoord aan

OFFICIEEL: Telenet en Eleven Sports kondigen akkoord aan

14-08-2020 18:14 Laatste update: 18:24
37

Het is dan zover. Na akkoorden met onder andere Proximus en Orange heeft Eleven Sports nu ook een akkoord bereikt met Telenet. Supporters van het Belgisch voetbal en klanten van Telenet kunnen daardoor ook naar de Belgische competitie kijken.

De komende vijf seizoenen zal het Belgisch voetbal zo te zien zijn op alle Belgische distributiekanalen. Dat kondigde Eleven Sports aan via de officiële kanalen. Klanten van Telenet moesten zich de eerste speeldag nog behelpen zonder voetbal op televisie (tenzij ze een abonnement op Eleven Sports namen), maar kunnen voortaan dus wel Belgisch voetbal volgen.

Naar verluidt heeft Telenet wel enkele toegevingen moeten doen en krijgen we voortaan geen omkadering meer vanuit de Play Sports-studio met onder andere Karl Vannieuwkerke, Imke Courtois en Jan Mulder. Telenet heeft ook een special 'JPL-kanaal' aangemaakt voor de Belgische wedstrijden, waar Eleven Sports zelf voor de omkadering van de partijen zal zorgen.

Over de samenvattingen is er nog geen officieel bericht gekomen, maar Vier zou die net zoals vorig seizoen opnieuw gaan uitzenden. Dat moet echter nog aangekondigd worden. Zo komt er na weken, zelfs maanden, onderhandelen toch een einde aan de grote saga en kunnen alle Belgische voetbalfans gewoon naar onze competitie kijken.