OFFICIEEL: Cercle Brugge stelt 29-jarige Mexicaan aan als technisch directeur

OFFICIEEL: Cercle Brugge stelt 29-jarige Mexicaan aan als technisch directeur

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 18:10vr 14-08-2020 om 18:10

Cercle Brugge heeft zich nog versterkt. Niet met een speler, wel met een nieuwe technisch directeur. De 29-jarige Carlos Avina Ibarrola komt over van de Mexicaanse topclub Club America.

Dat meldt Cercle via de officiële kanalen. Bij de Vereniging zal Ibarrola verantwoordelijk worden voor de dagelijkse sportieve werking. De voorbije jaren was hij al technisch directeur bij de Mexicaanse topclub Club America. Nu zet hij een stap richting Europa.

"Ik ben enorm opgetogen én dankbaar om deel te kunnen worden van zo’n ambitieus project", geeft Ibarrola aan. "Het zal belangrijk zijn om vanaf het begin een goede basis op te bouwen om zo onze doelstellingen te kunnen bereiken. Ik kijk er naar uit om met Cercle Brugge te groeien en om me samen met de spelers, coach en technische staf, hiervoor te geven", klinkt het.

Ook CEO Oleg Petrov reageerde. "De komst van Carlos is opnieuw een belangrijke investering in de lange termijn ontwikkelingsstrategie van Cercle Brugge. Carlos brengt een schat aan ervaring met zich mee in het management van performance-departementen en binnen het technische aspect van een voetbalploeg", is Petrov bijzonder lovend.

"Zijn kwaliteiten in het creëren van inzichten en filosofieën bij een van de grootste teams in Zuid-Amerika toont een duidelijke en consistente wil om de juiste groei-, ontwikkelings- en succescultuur te creëren. We kijken er naar uit om Carlos hierbij te ondersteunen bij Cercle Brugge. Welkom Carlos", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws