Dimata sterker dan ooit: Ploegmaats blijven op afstandje op training

Dimata sterker dan ooit: "Ploegmaats blijven op afstandje op training"

14-08-2020 13:45
15

Landry Dimata kwam in 2018 over naar RSC Anderlecht, maar beleefde tot nu toe nog amper plezier aan zijn overstap. Een zware blessure gooide roet in het eten, maar nu lijkt hij klaar om dé spits te worden bij paars-wit.

Even recapituleren: Dimata maakte twee jaar geleden de overstap van Wolfsburg naar Anderlecht voor vijf miljoen euro. Een kraakbeenletsel in de knie hield hem daarna achttien maanden aan de kant. Hij vocht terug en besteed naar verluidt enorm veel tijd in de fitness.

"Ik moet wel", zegt de aanvaller in gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik ben verplicht om mijn lichaam te versterken om mijn knie te ontlasten. Het levert wel resultaat op, want ik sta scherper dan ooit."

Fysiek heeft de 22-jarige schutter, die vorige week een uur meedeed tegen KV Mechelen, dan ook niets te klagen. "Mijn vetpercentage bedraagt maar zes procent, terwijl ik vier kilo aan spieren won. Ik merk het op training. De ploegmaats gaan niet graag meer in duel met mij. Ze blijven op een afstandje", lacht Dimata.

Vorig seizoen kwam Dimata niet aan spelen toe. Het seizoen ervoor kwam hij twintig keer in actie voor Anderlecht in de competitie en scoorde hij dertien keer.