Lukaku doet voorganger Icardi helemaal vergeten: 'Laat zijn sterkte overal voelen'

Lukaku doet voorganger Icardi helemaal vergeten: 'Laat zijn sterkte overal voelen'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 12:31vr 14-08-2020 om 12:31

Romelu Lukaku heeft stilaan een heldenstatus bereikt bij Internazionale. In de Serie A deed de Rode Duivel het al opperbest en nu zou hij de Nerazzurri zomaar naar de finale van de Europa League kunnen schieten. De laars valt in zwijm voor de 27-jarige Lukaku.

'Lukaku is simpelweg briljant geweest in zijn eerste seizoen', klinkt het lyrisch in een opiniestuk van Football Italia. 'De brede Belg heeft de kritieken met verstomming geslagen, maar zijn bijdrage aan Inter gaat verder dan zijn geweldige doelpuntenratio. Zijn toewijding staat scherp in contract met die van Mauro Icardi tijdens zijn nadagen', verwijst de auteur naar de vorige nummer negen van Inter.

'De 27-jarige Lukaku heeft de torenhoge verwachtingen ruimschoots beantwoord. In zijn eerste twee optredens vond hij twee keer het net, sindsdien werd hij enkel sterker. Enkel Cristiano Ronaldo en Ciro Immobile deden beter dan zijn 23 Serie-A-goals en daarbovenop smeedde hij een telepatische verstandhouding met Lautaro Martinez', komt ook de spitsbroeder van Lukaku aan bod.

Lukaku > Icardi
Lukaku is een verbetering ten opzichte van Icardi, zo klinkt het. Op alle vlakken. 'Terwijl Icardi vaak verdween uit wedstrijden en weigerde tegenstanders onder druk te zetten, laat Lukaku zijn kracht over het hele veld voelen. Geen wonder dat Antonio Conte een speler met zo'n uitzonderlijke werkethos erbij wilde, het complete tegenovergestelde van Icardi.'

'Het blijft ongelooflijk als je bedenkt dat Icardi tot kapitein van Inter benoemd werd, terwijl Lukaku zich nu al meer als leider opwerpt dan de Argentijn ooit gedaan heeft. Romelu liet al zien dat hij durft te roepen naar ploeggenoten in verschillende talen - een handige vaardigheid -, maar hen even goed kan bewieroken in een interview na de wedstrijd. Hij laat persoonlijk succes varen en mikt op de doelstellingen van de ploeg', wordt Big Rom omschreven als teamspeler.

'In lastige momenten kunnen de andere Inter-spelers opkijken naar Lukaku. Hij is niet alleen een spits die de bal bijhoudt en de druk wegneemt, maar evenzeer jaagt hij elke bal na. Lautaro Martinez laat nog te vaak zijn kopje hangen als er iets fout loopt. Hij kan iets opsteken van iemand als Lukaku, die altijd blijft vechten, rekent op die volgende kans en dan toeslaat. Zijn prestaties in de Europa League zijn verder bewijs dat hij een wereldklasse aanvaller is', luidt de conclusie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Lukaku de belangrijkste speler van Inter?

(122 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws