Virton houdt hoop om plek van Club-beloften in te nemen: Al start 1B zonder ons

Virton houdt hoop om plek van Club-beloften in te nemen: "Al start 1B zonder ons"

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 12:10vr 14-08-2020 om 12:10

Wie denkt dat alle plooien gladgestreken zijn in voetballand, kan die mening best herzien. De toegewezen plek van de beloften van Club Brugge in Eerste Klasse B blijft voor beroering zorgen, niet in het minst bij Excelsior Virton, dat nog steeds haar gelijk probeert te halen voor de groene tafel.

Donderdag verscheen een delegatie van de Luxemburgse club voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Daar eiste het onder meer de opschorting van 1B, zolang er geen definitieve beslissing is gevallen. Daar ging de rechter van dienst echter niet op in. Die heeft nog tijd nodig om dieper in te gaan op de zaak. Virton kreeg geen proflicentie toebedeeld door achterstallige betalingen van belastingen en RSZ-bijdragen en een betwisting van de sponsorcontracten.

Toch voelt de club het afgewezen uitstel van de competitie niet aan als een nederlaag. "We zijn vrij overtuigd van onze zaak en hebben er vertrouwen in. De kern van de zaak is: was het licentiedossier van Virton in orde? Wij denken dat we in essentie voldeden aan de voorwaarden. We behouden het vertrouwen dat we alsnog opgenomen worden in 1B", maakte advocaat Martin Hissel zich sterk bij Het Laatste Nieuws.

"Er zijn nieuwe elementen aan het licht gekomen, zijnde het gelijk van Waasland-Beveren bij de kortgedingrechter in Dendermonde. De Waaslanders hadden van bij het begin gelijk, maar verschillende procedures waren nodig om de Belgische voetbalbobo’s wakker te schudden. Virton trekt zich aan dat voorbeeld op", besluit de raadsheer.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor KAA Gent zit het CL-verhaal erop. Het werd in de Play-Offs uitgeschakeld door Dynamo Kiev #KAAGent #AAGent #Gent #UCL #DynamoKiev #dynamokyiv #JPL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws