Gillet: Zelfs één keer dat paarse truitje mogen dragen was een overwinning

Gillet: "Zelfs één keer dat paarse truitje mogen dragen was een overwinning"

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 11:54vr 14-08-2020 om 11:54

Guillaume Gillet vierde afgelopen weekend zijn terugkeer op de Belgische velden met een knaller. Dankzij de 0-1-zege van Sporting Charleroi tegen Club Brugge deed de ervaren middenvelder ook zijn ex-club RSC Anderlecht een plezier. Er stroomt nog steeds paars bloed door zijn aderen, bekent hij.

In het nieuwe praatprogramma Eleven Corner kwam zijn liefde voor Anderlecht ter sprake. Zo herinnert Gillet zich zijn eerste doelpunt(en) voor de club nog levendig. "Dat was in een derby tegen Brussels. Ik scoorde er zelfs twee keer, dus dat blijft stevig in mijn geheugen gegrift", blikt Gillet terug. In februari 2008 loodste de Luikenaar Anderlecht naar een 2-4-zege in het stadsduel.

Ook zijn laatste goal voor paars-wit blijft voor altijd speciaal. "Tegen Westerlo, net voordat ik voor de supporters in tranen uitbarstte, omdat ik afscheid nam", verwijst Gillet naar zijn strafschopdoelpunt. De fans schreeuwden toen dat hun chouchou de elfmeter moest nemen. "Ze voelden aan dat ik de beslissing had genomen om Anderlecht te verlaten. Het was onze laatste dans. Het publiek wilde dat ik dat beslissende doelpunt zou maken. We hadden samen zoveel mooie momenten beleefd. Ik was uiteraard tevreden dat ik mijn afscheid zo kon vieren", klinkt de voormalige Rode Duivel gelukkig.

Zijn band met Anderlecht zal dan ook nooit verdwijnen. "Ik heb er enorm veel tijd gesleten, overwinningen en nederlagen meegemaakt ... Dat zal ik nooit vergeten. Ik ben al supporter van Anderlecht sinds ik erg jong was. Zelfs één enkele keer dat paarse truitje mogen dragen was voor mij al een mooie overwinning. Als ik achterom kijk, ben ik tevreden", besluit Gillet.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws