Make-over Oostende gaat verder: 'Geen plaats meer voor doelman na komst Castro'

Make-over Oostende gaat verder: 'Geen plaats meer voor doelman na komst Castro'

14-08-2020 10:34

De metamorfose van KV Oostende zet zich onverstoord verder. Na de overname door Pacific Media Group zetten al een karrenvracht aan nieuwe namen voet aan wal. Dat betekent natuurlijk ook dat er aan uitgaande zijde flink wat beweging is. Joseph Fabrice Ondoa is de volgende die mag vertrekken.

De 24-jarige Ondoa voetbalt sinds de zomer van 2018 in Oostende. De doelman kreeg de voorbije twee seizoenen wel enkele keren zijn kansen, maar wisselde hoogtes te vaak af met laagtes. Daardoor wist hij zich nooit op te werpen tot onbetwistbaar sluitstuk. William Dutoit nam meestal de honneurs waar.

Die Fransman koos deze zomer al eieren voor zijn geld met een overstap naar het ambitieuze MSK Deinze. Ook Ondoa zal KVO moeten verlaten. Deze week rondde de club nog de komst van Bram Castro af, nadat eerder ook Guillaume Hubert neerstreek. Aangezien het Oostendse bestuur jongeling Jordy Schelfhout wil behouden als derde keuze, valt Ondoa uit de boot.

De Kameroener moet dus op zoek naar een nieuwe club, al doet hij dat wel met de nodige adelbrieven. Voor hij naar Oostende verkaste, stond hij immers op de loonlijst bij Sevilla FC. Bovendien is Ondoa 29-voudig international voor zijn land.