Barton rekent Neymar niet meer tot 's werelds top-vijf: De Bruyne overgenomen

Barton rekent Neymar niet meer tot 's werelds top-vijf: "De Bruyne overgenomen"

14-08-2020 10:00
4

Paris Saint-Germain plaatste zich woensdagavond voor het eerst in haar geschiedenis voor de halve finales van de Champions League. Dat kostte bloed, zweet en tranen tegen een stug Atalanta (1-2), mede omdat grote ster Neymar niet thuis gaf. Joey Barton vindt dat de Braziliaan de laatste jaren onder de verwachtingen is gebleven.

Tegen Atalanta viel Neymar negatief op met enkele flagrante missers. "Hij is natuurlijk de 'golden boy' van het Braziliaanse voetbal. Een topspeler, dat staat buiten kijf", strooit de oud-middenvelder van onder meer Manchester City en Olympique Marseille eerst nog met complimenten bij TalkSPORT. "Hij werd echter altijd vergeleken met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Ik denk niet dat hij ooit in dat rijtje gezeten heeft."

"Hij is een betere speler dan ik ooit geweest ben, maar mensen dachten nogal voorbarig dat hij het stokje zou overnemen van Messi en Ronaldo. Die twee staan er nog steeds, dus dat zegt ook wel iets over wat er met Neymar gebeurd is de voorbije jaren", aldus Barton. De Engelsman vermoedt dat de zware 7-1-blamage tegen Duitsland op het WK in Brazilië een grote klap is geweest voor de carrière van Neymar.

"Ik vind dat Raheem Sterling en Kevin De Bruyne de fakkel hebben overgenomen als standvastige uitblinkers in het topvoetbal", schuift Barton onze Rode Duivel naar voren. "Voor mij zit Neymar zelfs niet meer in de top-vijf van beste spelers ter wereld. Iedereen heeft daar natuurlijk zijn eigen mening over, maar Neymar vergelijken met Messi en Ronaldo is voor mij altijd geforceerd overgekomen, vanuit de media en vanuit Brazilië", besluit het voormalige enfant terrible.