Strijd tussen keepers bij Barça-Bayern: Hij is meest complete keeper ter wereld

Strijd tussen keepers bij Barça-Bayern: "Hij is meest complete keeper ter wereld"

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 09:35vr 14-08-2020 om 09:35

Laatste update: vrijdag 14 augustus 2020 om 09:45vr 14-08-2020 om 09:45

In Duitsland wordt er vrijdagavond tijdens FC Barcelona - Bayern München vooral gekeken naar de 'strijd' tussen Marc-André ter Stegen en Manuel Neuer. Neuer is bij Die Mannschaft al jarenlang de nummer één, Ter Stegen moet het doen met een plek op de bank.

Het doet Sander Westerveld denken aan zijn situatie in het verleden. De Nederlander moest tijdens zijn carrière opboksen tegen Edwin van der Sar. "Ik wil mezelf absoluut niet met Ter Stegen vergelijken, laat dat duidelijk zijn. Maar de situatie doet me wel denken aan mij en Edwin van der Sar", geeft Westerveld aan in gesprek met de NOS. "Ik was een goede keeper, zat in de lift bij Liverpool en kwam voor mijn gevoel steeds dichter bij spelen in Oranje. Alleen Van der Sar was er ook. En die was beter."

"Het is hetzelfde als keeper zijn in Spanje en je hebt Iker Casillas voor je", geeft Westerveld een voorbeeld. "Of in Italië met Gianluigi Buffon. Dat is het probleem dat Ter Stegen heeft. Al zal hij echt het gevoel hebben dat hij minimaal gelijkwaardig is aan Neuer. Dat was bijvoorbeeld bij mij en Van der Sar niet het geval. Daarom kon ik de situatie makkelijker accepteren."

Geduld
Westerveld is van mening dat Ter Stegen geduld moet hebben. "Voor mij is Neuer momenteel de meest complete keeper van de wereld. Hij voldoet aan alle eisen waaraan een topkeeper moet voldoen. Maar ik denk dat Ter Stegen nu zó goed is, dat er een moment komt dat hij Neuer voorbijgaat."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie is op dit moment de beste keeper van de twee?

(61 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws