Opvallend: 'Gent had een akkoord met Leeds voor 35 miljoen, maar David weigerde'

Opvallend: 'Gent had een akkoord met Leeds voor 35 miljoen, maar David weigerde'

14-08-2020 09:15 Laatste update: 09:40
4

Jonathan David heeft zijn transfer naar Lille OSC beet. De Canadees had al enige tijd zijn zinnen op de Franse club gezet, maar KAA Gent onderhandelde ook met Leeds United. Meer nog: de Buffalo's hadden op clubniveau zelfs een akkoord met de Engelse promovendus.

Het Laatste Nieuws weet dat de deal tussen Gent en Leeds zelfs op papier stond. 'De Witte had eerder in Brussel een gesigneerde overeenkomst voor een transfer van David bereikt met de eigenaar van Leeds United, Andrea Radrizzani. Leeds zou 35 miljoen betalen, waarvan 32 miljoen gegarandeerd voor AA Gent. David wimpelde de Engelsen evenwel kordaat af, aldus de krant.

Uiteindelijk belandde David toch bij Lille, dat finaal toch met meer dan 30 miljoen euro over de brug kwam. 'Toen De Witte aan de Côte d'Azur uit het vliegtuig stapte, was hij in de onderhandelingen met Lille op dat moment nog steeds 7 miljoen euro verwijderd van die 35 miljoen van Leeds. De Witte onderhandelde hard - en bekwam uiteindelijk een transferovereenkomst die de club cash... 32 miljoen euro oplevert', klinkt het.