'Thorup grijpt meteen in na verliespartij Gent: Roef vervangt Kaminski in doel'

'Thorup grijpt meteen in na verliespartij Gent: Roef vervangt Kaminski in doel'

14-08-2020 08:15
16

KAA Gent verloor op de openingsspeeldag met 2-1 van STVV. Die nederlaag heeft gevolgen voor Thomas Kaminski. Zo weet Het Nieuwsblad dat Jess Thorup al na amper één wedstrijd voor zijn vervanger Davy Roef zal kiezen in doel.

Het Laatste Nieuws citeerde Thorup dan weer als volgt in aanloop naar Speeldag 2. Dan ontvangt Gent in eigen huis KV Kortrijk.  Al zal dat wellicht zonder Kaminski zijn. "Als je de ambitie hebt om de nummer één te worden, dan moet je met de druk kunnen omgaan dat iedereen verwacht dat je elke wedstrijd wint", aldus de Deen.

"In de evaluatie van de match tegen Sint-Truiden heb ik de spelers gevraagd: 'Is het een probleem dat we zeggen dat we kampioen willen worden? Legt dat een té grote druk? Kunnen we daar niet mee om?' Want als je daar niét mee kan omgaan, dan stap je voor elke wedstrijd het veld op met een probleem", gaat Thorup verder.

"Als je nummer één wil zijn, moet je dat tonen op het veld. Daar moeten we aan wennen, want het is anders als je zegt dat je bij de top zes wil horen dan wanneer je voor het hoogste wil gaan. Ik kan begrijpen dat dat even aanpassen is voor spelers die van teams komen waar ze dat niet gewend waren, maar iedereen zal moeten leren dat winnen het enige is wat hier telt."