Eupen wacht op Sow (RKC Waalwijk): Hij kan tien tot twaalf keer meer verdienen

Eupen wacht op Sow (RKC Waalwijk): "Hij kan tien tot twaalf keer meer verdienen"

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 08:00vr 14-08-2020 om 08:00

Sylla Sow en RKC Waalwijk stonden donderdagavond tegenover elkaar voor de arbitragecommissie van de KNVB. De 24-jarige aanvaller voelt zich 'gegijzeld' door zijn club, die weigert mee te werken aan een transfer naar KAS Eupen. Dat meldt Voetbal International.

Sow vecht een optie in zijn contract aan en stelt dat hij transfervrij is. De laatste weken kwam hij niet meer opdagen op de training. Volgens zaakwaarnemer Wessel Weezenberg wordt de aanvaller al 'zes weken gegijzeld', omdat RKC niet met geïnteresseerde clubs - waaronder Eupen - wil praten zolang de arbitragecommissie geen uitspraak heeft gedaan.

"Hij kan zich extreem verbeteren en tien tot twaalf keer zoveel gaan verdienen", stelt Weezenberg, geciteerd door VI. "Gezien wat bij RKC mogelijk is, zou het niet realistisch zijn om nu nog te verlengen. Er liggen aanbiedingen. Dit is een totaal onredelijke inbreuk op zijn contractvrijheid."

KAS Eupen heeft interesse in Sow en deed via sms een salarisvoorstel. RKC maakt daar bezwaar tegen. "Waarom is dat voorstel dan niet even op papier gezet door KAS Eupen, met een stempel van de club? Voor onderhandelen is immers toestemming nodig van RKC, want Sow heeft nog een contract van een jaar. Die toestemming hebben wij niet gegeven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme werd opnieuw leukemie vastgesteld Veel sterkte Miguel, we staan met de hele VoetbalPrimeur-familie achter jou! #VanDamme #Cercle #CercleBrugge #JPL #VeelSterkteMiguel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Is Sow een aanwinst voor Eupen

(118 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws