OFFICIEEL: Kogel is door de kerk, Benfica wint strijd om Vertonghen

OFFICIEEL: Kogel is door de kerk, Benfica wint strijd om Vertonghen

14-08-2020 17:43 Laatste update: 17:56
2

Het speculeren kan stoppen, Vertonghen heeft zijn nieuwe club officieel beet. Ietwat verassend viel de keuze van de Rode Duivel op het Portugese Benfica.

Roma, Inter, Napoli, … Allen hengelde ze naar de diensten van onze landgenoot. Het is echter Benfica dat zijn slag weet thuis te slaan, het aanbod van de Portugese recordkampioen overtuigde Vertonghen. Op zijn 33ste mag Vertonghen tekenen voor drie seizoenen, daar waar de Italiaanse concurrenten hooguit een contract voor twee seizoenen voorstelden.

Benfica wordt de vierde club in de carrière van Vertonghen. Eerder speelde hij voor RKC Waalwijk, Ajax en Tottenham. Bij die laatste kwam de verdediger tot maar liefst 315 partijen, een prijs winnen lukte er echter niet. Vertonghen hoopt daar snel verandering in te brengen, Benfica is met 37 titels de recordkampioen in Portugal.

Onze landgenoot komt in Lissabon nog een andere Belg tegen, ook Mile Svilar staat er onder contract. Vertonghen mag zich echter aan nog een hele rits nieuwe ploegmaats verwachten. Benfica moest afgelopen seizoen de titel aan grote rivaal Porto laten en is gebrand om stevig in te kopen. Onder meer de naam van Edinson Cavani circuleert.