Makelaars ruiken kans bij OHL: 187 spelers aangeboden op één dag

Makelaars ruiken kans bij OHL: "187 spelers aangeboden op één dag"

13-08-2020 21:45 Laatste update: 21:48
6

Het seizoen is pas begonnen, maar OH Leuven kampt nu al met een enorme blessuregolf. Coach Marc Brys moet Kenneth Schuermans, Derrick Tshimanga en Frédéric Duplus lange tijd missen. Heel wat makelaars volgen de situatie duidelijk op de voet.

"Alleen al gisteren boden zij mij via telefoon, sms en mail 187 spelers aan", aldus een aangeslagen Brys bij Het Laatste Nieuws. "Als je verneemt dat één van je spelers door een blessure één jaar out is en twee anderen enkele maanden, komt dat heel hard aan. Heel erg voor die jongens, die met veel enthousiasme en overgave de promotiefinale en de competitie in 1A hadden voorbereid."

Thibault Vlietinck zou in de verdediging als stoplap kunnen dienen. "Thibault trainde de jongste tijd niet meer met de groep mee bij Club Brugge, maar individueel. Ik moet er nog eens goed over nadenken, want extra blessures kunnen we nu missen als kiespijn."

De oorzaak voor die blessuregolf is onbekend. "Is er sprake van stress na die heel zenuwslopende jongste paar maanden? Overbelasting? Stress? Heeft het iets met het speelveld van Den Dreef te maken, dat nochtans perfect wordt onderhouden?"