Anderlecht telt niet veel grote namen, Percy kan er dé ster worden

"Anderlecht telt niet veel grote namen, Percy kan er dé ster worden"

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 20:30do 13-08-2020 om 20:30

Laatste update: donderdag 13 augustus 2020 om 20:31do 13-08-2020 om 20:31

Anderlecht heeft met Percy Tau (26) een opvallende transfer gedaan. Hij speelde vorig seizoen nog bij rivaal Club Brugge, maar faalde. Volgens zijn landgenoot Lance Davids kan hij bij Anderlecht wél slagen. 

"Paars-wit telt niet zo veel écht grote namen", aldus de ex-speler van Lierse bij Het Nieuwsblad. "Percy kan er de ster van de ploeg worden, en dat heeft hij nodig. Hij rendeert het best als iedereen over hem spreekt, zoals in Zuid-Afrika en twee jaar geleden bij Union."

Tau kan ook binnen de groep zeker een meerwaarde zijn. "De club zit in een overgangsfase en teert op jongeren, daarin komt zo'n ervaren speler goed van pas. Hij kan rust brengen, want een roeper is hij niet. Je zal hem zelden horen brullen in een kleedkamer. Hij is absoluut geen Kompany-type. En puur sportief: hij is supersnel. Vooral één op één is hij sterk, net als op de counter. Daarmee kan hij veel toevoegen en misschien dé man worden voorin."

Davids hoopt dat zijn landgenoot zich goed gaat voelen bij Anderlecht. "Percy moet een thuis vinden, hij is iemand die stabiliteit nodig heeft. Als hij ergens het vertrouwen krijgt en continuïteit kan vinden, is hij vertrokken. Ik geloof niet dat zijn beste jaren op zijn 26ste al voorbij zijn. Hij zit in zijn piekjaren. Schrijf maar op dat hij nog mooie dingen zal laten zien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme werd opnieuw leukemie vastgesteld Veel sterkte Miguel, we staan met de hele VoetbalPrimeur-familie achter jou! #VanDamme #Cercle #CercleBrugge #JPL #VeelSterkteMiguel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws