Brys met de handen in het haar bij OHL: “Dit heb ik nooit meegemaakt”

Brys met de handen in het haar bij OHL: “Dit heb ik nooit meegemaakt”

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 18:11do 13-08-2020 om 18:11

Oud-Heverlee Leuven kampt met veel afwezigen en enkele blessures zijn nog zwaarder dan gedacht. Coach Marc Brys zit met zijn handen in het haar en laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de situatie.

Maar liefst vier spelers vielen maandag uit tegen KAS Eupen. Kenneth Schuermans heeft een gescheurde achillespees en is niet zes maanden, maar twaalf (!) maanden out. Aanvoerder Frédéric Duplus wacht nog een MRI-scan aan zijn knie en is zo’n twee tot zes maanden geblesseerd.

Derrick Tshimanga heeft een scheur in de adductoren en is twee tot vier maanden out. Mathieu Maertens is het lichts getroffen met een ontsteking aan de lies en staat een viertal weken aan de kant.

En dat waren nog maar de nieuwe blessuregevallen. Samy Kehli, Stallone Limbombe en Yannick Aguemon kampten al met blessures en zijn er tegen KRC Genk deze zaterdag waarschijnlijk nog niet bij. Aboubakar Keita zit nog in quarantaine na zijn terugkeer uit Ivoorkust.

Brys met de handen in het haar
Coach Brys zit aldus in de rats. “Dit is een opdoffer. Ongezien. Dit heb ik nooit in mijn carrière meegemaakt. Er zijn verschillende sleutelspelers bij. Ik kan maar hopen dat er nu andere spelers aan de oppervlakte komen. Ze zijn alvast supergemotiveerd.”

“We hebben geanalyseerd of we de blessures aan vermoeidheid moeten wijten, maar de data zeggen van niet”, gaat de oefenmeester verder. “We hebben zelfs de bloedwaarden geanalyseerd, maar ook daar kwam niks uit. Het lijkt op bad luck”, aldus Brys.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme werd opnieuw leukemie vastgesteld Veel sterkte Miguel, we staan met de hele VoetbalPrimeur-familie achter jou! #VanDamme #Cercle #CercleBrugge #JPL #VeelSterkteMiguel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws