Breaking news

Manchester City bevestigt blessure De Bruyne: “Jammer voor hem en de ploeg”

Ambitieus Gent slachtoffer van druk? Heb gevraagd of dat een probleem is

Ambitieus Gent slachtoffer van druk? "Heb gevraagd of dat een probleem is"

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 17:13do 13-08-2020 om 17:13

KAA Gent wordt dit seizoen nagenoeg in alle lijstjes bovenaan geplaatst. Het toonde zelf ambitie, maar werd ook en vooral door anderen geprezen. Kan de Gentse spelersgroep met die druk overweg?

Eén man is wellicht het best geplaats om die vraag te beantwoorden: Jesse Thorup. De coach maakte zich die bedenking ook en daardoor zat er maar een ding op. "Ik heb het aan de spelers gevraagd: is het een probleem dat die druk aanwezig is?" Zo vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

Thorup zelf steekt de ambities van de Buffalo's ook niet onder stoelen of banken. "Ik vind dat wanneer je de ambitie hebt om de eerste te zijn, dan moet je kunnen leven met de druk dat je elke match moet winnen. Voor enkele jongens is dat ongetwijfeld een nieuwe situatie en daar moeten ze zich aan aanpassen. Soms heeft dat gewoon wat tijd nodig, maar dat is nu eenmaal eigen aan een club als deze."

Ondanks de nederlaag tegen Sint-Truiden op de openingsspeeldag panikeert Thorup nog niet. "Net als tegen Zulte Waregem (de oefenwedstrijd werd 2-1 voor Essevee, nvdr) kwamen we al heel snel op achterstand. Dat is mentaal heel zwaar en ik hoop dat we hieruit hebben geleerd."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zal Gent de druk aankunnen en in de top 2 eindigen?

Dat moet zeker lukken
50%
Top 4 zou al mooi zijn
42%
Ze vallen uit Play Off 1
9%
(113 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws