Leko in zijn nopjes met komst Gerkens: Hij wordt onderschat

Leko in zijn nopjes met komst Gerkens: "Hij wordt onderschat"

13-08-2020 15:38
29

Pieter Gerkens verkaste woensdag officieel van RSC Anderlecht naar Royal Antwerp FC, waar hij ex-coach Ivan Leko opnieuw tegen het lijf loopt. De Kroaat is in zijn nopjes met de nieuwe kracht op het middenveld, zoals te lezen valt bij Het Laatste Nieuws.

Leko trainde Gerkens toen ze bij STVV de finale van Play-Off 2 haalden. "Ik ben blij met zijn komst", zegt hij. "Hij is een jongen met kwaliteiten, kan scoren, is slim, heeft statistieken. Hij gaat ons team helpen."

"Weet je, ik vind dat Belgen vaak onderschat worden", vult Leko aan. "Die jongen kan het zeker maken, stond twee jaar in de basis bij een goed Anderlecht. Ik vind het een beetje raar dat ik als buitenlandse coach Belgische spelers moet verdedigen. I love them."

Leko had in het verleden met Mats Rits, Siebe Schrijvers en Dion Cools nog talentvolle Belgische voetballers onder zijn hoede. "Ze worden onderschat", vindt de Kroaat. "Leandro Trossard: nog zo eentje. Jonge Belgen hebben het niet altijd makkelijk. Onterecht naar mijn gevoel."