Clement over gelatenheid: Misschien in sommige hoofden geslopen

Clement over gelatenheid: "Misschien in sommige hoofden geslopen"

13-08-2020 14:59
31

Club Brugge begon afgelopen weekend met een valse noot aan de nieuwe competitie. Philippe Clement blikt tijdens een persconferentie terug op de nederlaag tegen Charleroi en kijkt vooruit.

Allereerst vindt Clement niet dat zijn spelers uit vorm zijn. "Althans niet fysiek. Ik was niet tevreden over het rendement tegen Charleroi. Daar is over gepraat en ik heb al een reactie gezien op training. Nu verwacht ik die reactie ook in de wedstrijd tegen Eupen."

Ook al speelde Club slechts twee officiële wedstrijden nadat het de landstitel greep, toch klinken vragen over gemakzucht binnen de spelersgroep. Zowel in de bekerfinale als in de openingswedstrijd was Blauw-Zwart favoriet, maar het verloor telkens. Is er gelatenheid in de groep geslopen na het winnen van het kampioenschap?

"Ik ben verschillende keren met die verwittiging gekomen tijdens de voorbereiding", zegt Clement. "Je komt uit een succesverhaal van vele maanden. Misschien is dat gevoel er in sommige hoofden wel ingeslopen. Na deze twee wedstrijden (verloren bekerfinale tegen Antwerp en de verloren openingsmatch tegen Charleroi, nvdr) gaat dat zeker uit die hoofden verdwenen zijn."