De Wever gaat langs bij Beerschot: We zijn het neusje van de zalm geworden

De Wever gaat langs bij Beerschot: "We zijn het neusje van de zalm geworden"

13-08-2020 13:45
26

Eerder ging Bart De Wever al langs bij Antwerp, nu mocht Beerschot de huldiging van de burgervader in ontvangst nemen. De Wever loofde de prestaties van Beerschot en het Antwerpse voetbal in het geheel.

"Beerschot is als een Fenix die uit zijn as herrijst", citeert Het Laatste Nieuws de Antwerpse burgermeester. Bij die verrijzenis had normaal een groot feest gehoord, maar het coronavirus gooide roet in het eten. "Deze huldiging had eigenlijk compleet anders moeten zijn. Normaal zou ik de kampioen op het stadhuis ontvangen, met duizenden supporters op de Grote Markt. Maar dat kan nu natuurlijk niet", liet De Wever optekenen.

Voor De Wever is het al het tweede bezoekje aan een voetbalclub in heel erg korte tijd. Straf, aangezien de burgemeester eigenlijk maar heel weinig heeft met het voetbalspel. "Ik ben meer en meer gaan beseffen hoe belangrijk voetbal is voor de mensen. Daarom ben ik blij dat Antwerpen niet meer het kneusje, maar het neusje van de zalm is", aldus De Wever.

Ook het nieuwe Beerschotstadion zal op de steun van de stad kunnen rekenen. "Het Kiel is heilige grond, maar we moeten ook naar de toekomst durven kijken. Als stad zullen wij zeker meewerken aan een nieuw stadion", besluit de politicus.