Droomkandidaat Barcelona bedankt: Niet het juiste moment om terug te keren

Droomkandidaat Barcelona bedankt: "Niet het juiste moment om terug te keren"

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 12:18do 13-08-2020 om 12:18

Xavi is niet van plan om komend seizoen trainer van FC Barcelona te worden. De clublegende wacht op een beter moment om bij de Catalanen in te stappen.

Dat zegt Xavi in gesprek met El Pais. Quique Sétien is momenteel nog de coach in Barcelona, maar staat na de misgelopen landstitel onder druk en lijkt alleen bij het winnen van de Champions League zijn toekomst veilig te kunnen stellen. Xavi wordt veelvuldig genoemd als zijn droomopvolger, maar is daar op dit moment niet in geïnteresseerd.

"Ik geloof niet dat dit het juiste moment is om terug te keren", aldus Xavi. "Er is veel rumoer rond de club, zaken die buiten het veld spelen. Dit is niet het geschikte moment. Ik heb Barcelona dat in januari al verteld en sindsdien hebben we geen contact meer gehad. Ik wens de club natuurlijk het allerbeste en heb veel respect voor de manier waarop Quique Setién de ploeg laat voetballen. Het is cruijffismo."

In de toekomst hoopt Xavi wél een kans als trainer van Barcelona te krijgen. "Het zal een grote eer zijn om Barcelona ooit met het juiste team te leiden, waarbij oud-spelers als Jordi Cruijff, Carles Puyol en een aantal huidige spelers bij de club betrokken worden. Ik wil een groep mensen om me heen die ik ken, vertrouw en die dezelfde waardes hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme werd opnieuw leukemie vastgesteld Veel sterkte Miguel, we staan met de hele VoetbalPrimeur-familie achter jou! #VanDamme #Cercle #CercleBrugge #JPL #VeelSterkteMiguel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Moet Barcelona deze zomer van trainer veranderen?

(68 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws