Vlietinck heeft nu spijt dat hij Club Brugge niet eerder verliet: “Dubbel jammer”

Vlietinck heeft nu spijt dat hij Club Brugge niet eerder verliet: “Dubbel jammer”

13-08-2020 12:05
12

Thibault Vlietinck is nog maar 22 jaar oud, maar staat mogelijk wel voor een cruciaal seizoen in zijn loopbaan. Bij Oud-Heverlee Leuven wil hij zich terug in de kijker spelen. Iets wat vorig seizoen niet lukte bij Club Brugge.

In oktober 2016 debuteerde het jeugdproduct van Club Brugge in het A-elftal. Toch kwam de grote doorbraak er de afgelopen jaren niet. Eind januari speelde de flankaanvaller zijn laatste match voor Club Brugge. Nu huurt Oud-Heverlee Leuven hem voor één seizoen van Blauw-Zwart.

"Het belangrijkste voor mij is zo snel mogelijk speelminuten vergaren en mijn nieuwe ploeg helpen", aldus Vlietinck op de website van Oud-Heverlee Leuven. "Als de coach mij zaterdag nodig heeft, zal ik er staan."

Vlietinck beseft dat hij te lang heeft stilgestaan in carrière. Na het seizoen 2018 – 2019 – toen hij ook mocht proeven van de Champions League – wilde VfB Stuttgart, dat later promoveerde, hem hebben. "Dat is toen uiteindelijk niet doorgegaan", stelt de flankaanvaller.

"Dubbel jammer als je dan ziet dat ik vorig seizoen zo weinig speelkansen heb gekregen bij Club Brugge. Het is nu aan mij om te tonen dat ik die transfer zeker verdiende. Ik ben best ambitieus, maar wil me nu in de eerste plaats focussen op het herlanceren van mijn carrière bij OH Leuven", besluit Vlietinck.