Nederlander fluit cruciaal duel voor Ajax tussen Manchester City en Lyon

Nederlander fluit cruciaal duel voor Ajax tussen Manchester City en Lyon

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 11:12do 13-08-2020 om 11:12

In de Champions League volgen de matchen elkaar in een snel tempo op. Zaterdag komen Kevin De Bruyne en Jason Denayer tegen elkaar in actie. De Nederlander Danny Makkelie is aangeduid voor Manchester City - Olympique Lyon. Best opvallend, want de uitslag van het duel is belangrijk voor het Nederlandse voetbal. 

De Eredivisie-kampioen van 2019/2020 krijgt een startbewijs voor de groepsfase van de Champions League, mits de Champions League-winnaar zich ook direct plaatst via de eigen competitie. Na de eliminatie van Napoli in de achtste finale kan alleen Olympique Lyon Ajax nog tot de voorrondes kunnen veroordelen. Met andere woorden, verliest Lyon dan mag Ajax deelnemen aan de groepsfase van de Champions League. 

Makkelie is door de UEFA aangewezen om Man City - Lyon in goede banen te leiden. De wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League wordt gespeeld op zaterdag 15 augustus om 21.00 uur in het Estádio José Alvalade in Lissabon. Makkelie wordt geassisteerd door Mario Diks en Hessel Steegstra. Jochem Kamphuis en Kevin Blom gaan mee als respectievelijk VAR en AVAR.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme werd opnieuw leukemie vastgesteld Veel sterkte Miguel, we staan met de hele VoetbalPrimeur-familie achter jou! #VanDamme #Cercle #CercleBrugge #JPL #VeelSterkteMiguel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Vind je dat een Nederlander Manchester City - Lyon mag fluiten?

(77 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws