U23 Club Brugge in 1B: ‘Krmencik en Vanaken laten meedoen niet de bedoeling’

U23 Club Brugge in 1B: ‘Krmencik en Vanaken laten meedoen niet de bedoeling’

13-08-2020 10:44
131

Er blijven nog heel wat vragen ontstaan over het toetreden van de U23 van Club Brugge in 1B. Roel Vaeyens, Sports Officer Chief van Club geeft meer uitleg aan Het Nieuwsblad.

Het is niet de bedoeling dat volwaardige A-spelers van Club Brugge zullen aantreden in 1B. Bijvoorbeeld een Vanaken die terugkeert uit blessure om ritme op te doen. “Krmencik plots tegen Lommel of Westerlo, dat is niet de bedoeling. Het gaat hier om de U23. Al moeten we opletten dat de regels ook niet te strikt worden”, benadrukt Vaeyens.

“Stel dat Maxime De Cuyper enkele weken meedoet met de A-ploeg, maar dan weer even een stap terug moet zetten. We gaan een 19-jarige verdediger toch niet verbieden om in 1B te spelen omdat hij te lang bij de A-ploeg zat?”

Tussenstation
“Kampioen spelen, daar zijn we niet mee bezig”, gaat Vaeyens verder. “We willen onze talenten het ideale platform bieden om zich te ontwikkelen. De beloftencompetitie is te zwak om te groeien, maar de stap naar 1A is vaak te groot.”

“Dus is 1B het ideale tussenstation: matchen met media, druk, professionele tegenstanders. Al zijn we ook niet naïef. Het wordt aanpassen aan het niveau. Ik hoop vooral dat we na tien matchen geen beginnersfouten meer maken. Dat we een 1-1 net voor het einde leren vasthouden.”