OFFICIEEL: Getafe zoekt doelpunten en betaalt miljoenen voor Ünal (ex-Genk)

OFFICIEEL: Getafe zoekt doelpunten en betaalt miljoenen voor Ünal (ex-Genk)

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 21:55wo 12-08-2020 om 21:55

Enes Ünal maakt de transfer van Villarreal naar Getafe. De voormalig aanvaller van KRC Genk had nog een contract voor twee jaar bij El Submarino Amarillo, maar daar kwam hij niet in de plannen voor.

Ünal speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor Real Vallodid, waarvoor hij in 71 officiële duels veertien keer scoorde. Het was genoeg om zich in de kijker te spelen bij Getafe, dat volgens Marca vijf miljoen euro betaalt voor zijn eerste zomerse aanwinst. In 2017 maakte de 23-jarige Turk nog voor veertien miljoen de overstap van Manchester City naar Villarreal.

De Premier League-grootmacht stalde Ünal onder meer bij KRC Genk, NAC en FC Twente. Voor Genk scoorde de Turks international in veertien wedstrijden twee keer.

Getafe kan de doelpunten van Ünal goed gebruiken. De ploeg van coach José Bordalás scoorde slechts 43 keer in 38 duels in de Primera División en greep mede daardoor op de valreep naast Europees voetbal. Bovendien is de toekomst van routiniers Ángel Rodríguez (33) en Jorge Molina (38) onzeker, meldt Marca.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws