Zorgen voor Clement bij Club Brugge: 'Ruim gezelschap van mensen uit vorm'

Zorgen voor Clement bij Club Brugge: 'Ruim gezelschap van mensen uit vorm'

12-08-2020 21:05
3

Club Brugge lijkt in een moeilijke periode te zitten en verloor de eerste twee seizoenswedstrijden. Tegen Antwerp en Charleroi ging het onderuit. In die partijen kon onder andere Ruud Vormer niet overtuigen.

Peter Vandenbempt zag dat Vormer zeker niet de enige is bij Club Brugge die het moeilijk heeft. "Hij is in ruim gezelschap van mensen uit vorm, de aanvoerder van Club Brugge, maar het valt meer op omdat hij al die jaren de grote roerganger is van de kampioen", klinkt het bij Sport/Voetbalmagazine.

Dat Vormer het moeilijker heeft, lijkt invloed te hebben op Club Brugge. "Met Ruud Vormer op zoek naar zijn beste vorm, ontwikkelt Club minder druk. Dan gaat hij wat minder diep, komt hij minder voor doel, trapt hij minder voorzetten", geeft de commentator aan.

Maar ook Krépin Diatta en Eder Balanta lijken het moeilijk te hebben. "Een van de zorgen voor Philippe Clement, het vormpeil van zijn steunpilaren. En Mignolet zette onrechtstreeks coach Philippe Clement aan het werk met zijn vaststelling dat tegenstanders weten wat te doen. Geen nood, in Genk moest hij na het vertrek van Pozuelo ook aanpassen en werd Racing met minder frivool voetbal kampioen", aldus Vandenbempt.