Gent dreigt zwaardere CL-kwalificatie te krijgen bij verlies PAOK tegen Besiktas

Gent dreigt zwaardere CL-kwalificatie te krijgen bij verlies PAOK tegen Besiktas

12-08-2020 16:51
31

KAA Gent moet binnenkort in actie komen in de kwalificatiecampagne van de Champions League. Daarin moet het twee rondes zien te overleven. Die twee rondes dreigen niet al te makkelijk te worden voor de Buffalo's.

Zoals het er nu naar uitziet, is Gent reekshoofd in de derde voorronde van de Champions League. Daar kan binnenkort echter verandering in komen. Inmiddels raakte al bekend dat Stade Rennes een CL-wildcard heeft gekregen van de UEFA en moet Krasnodar daardoor ook pas een ronde later in actie komen in de Champions Leaguekwalificatiecampagne. Dat heeft ook gevolgen voor KAA Gent.

Als Besiktas wint van PAOK in de tweede voorronde van de Champions League (op 25-26 augustus), neemt het de plek van KAA Gent in als reekhoofd. De Buffalo's zakken dan naar de status van niet-reekshoofd en moeten in de derde voorronde van de Champions League al vrezen voor een confrontatie tegen Benfica, Dynamo Kiev of Besiktas. Als het echter reekhoofd bleef, kreeg het een 'makkelijkere' tegenstander in de vorm van AZ/Viktoria Plzen, PAOK of NK Lokomotiva/Rapid Wenen.

Bij KAA Gent heeft men alleszins de ambitie om door te stoten naar de groepsfase van de Champions League. Club Brugge deed het vorig seizoen nog door Dynamo Kiev en LASK Linz te verslaan.