Verkoop van David is niet alleen goed voor Gent, maar voor het Belgische voetbal

"Verkoop van David is niet alleen goed voor Gent, maar voor het Belgische voetbal"

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 15:44wo 12-08-2020 om 15:44

KAA Gent is erin geslaagd om Jonathan David voor een recordsom te verkopen aan Lille OSC. Een goede zaak, zo oordeelt voorzitter Ivan De Witte. Niet alleen voor Gent, maar voor het Belgische voetbal.

Gent verkoopt David voor een recordsom aan Lille. Maar het gaat om meer dan de eerder genoemde 27 miljoen euro. "Gent is zeker van 32 miljoen euro", zegt De Witte bij Sporza. "Ik wens dat te benoemen omdat er een grens is doorbroken in het Belgische voetbal. Lange tijd leek een voetballer uit België een grens van 25 miljoen euro te hebben, maar dat is verleden tijd."

Volgens De Witte kunnen Belgische clubs in de toekomst nu steeds meer geld gaan vragen voor de absolute sterkhouders. "Als Ajax, PSV en Lille hogere bedragen kunnen krijgen, zie ik niet in waarom een goede speler uit België niet zoveel waard zou kunnen zijn. Belgische clubs moeten zich niet langer laten beperken door de grens van 25 miljoen euro. Dit is een goede zaak voor AA Gent, maar ook voor het Belgische voetbal."

Gent ziet nu wel een grote sterkhouder vertrekken. "Met mijn hart vind ik het jammer dat hij vertrekt, met mijn hoofd vind ik het een goede zaak. We hebben een transfer gedaan die de financiële toekomst van de club veilig stelt. Zeker omdat we door de coronacrisis niet weten wat er nog komt, moet ik als voorzitter de financiële gezondheid van de club bewaren", besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is David dat geld waard?

(287 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws