Vandenbempt is duidelijk over Lokonga bij Anderlecht: 'Mag het wat meer zijn?'

Vandenbempt is duidelijk over Lokonga bij Anderlecht: 'Mag het wat meer zijn?'

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 15:28wo 12-08-2020 om 15:28

RSC Anderlecht is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Het kwam op een 0-2 voorsprong, maar gaf die nog uit handen tegen KV Mechelen. Dat zag ook Peter Vandenbempt, die één jonkie van Anderlecht onder de loep nam.

Zo vond hij Albert Sambi-Lokonga niet overtuigen tegen Malinwa. "Mag het iets meer zijn, Albert Sambi Lokonga? Zijn talent staat buiten kijf maar in wat straks zijn tweede seizoen in het eerste elftal moet worden, moet hij een bepalende speler worden", klinkt het bij Sport/Voetbalmagazine.

Eén van zijn tegenstanders was de jongere Aster Vranckx, die wel kon overtuigen. "Tegen KV Mechelen was het contrast met de (drie jaar jongere) Aster Vranckx frappant. Die was energiek en agressief, sterk en voetbalde direct. Tegenover hem slofte Sambi Lokonga nonchalant over het veld", klinkt het.

Sambi-Lokonga werd al gelinkt aan de nationale ploeg, maar volgens Vandenbempt is dat zeker nog niet voor meteen. "In de schoot van de nationale ploeg - daar moet hij toch ooit belanden - zijn ze vooralsnog niet onvoorwaardelijk fan, wegens te veel lopen met de bal en te weinig drive. Twee jaar geleden als invaller tegen Standard bracht hij nochtans precies dat: soepele baltoets, vista en verticaal spel. Hij kan het dus", besluit Vandenbempt nog met een positieve noot.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Is de kritiek op Sambi-Lokonga terecht?

(287 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws