UPDATE: Geen twijfel meer, Muleka gespot in trainingscentrum van Standard

UPDATE: Geen twijfel meer, Muleka gespot in trainingscentrum van Standard

12-08-2020 14:55 Laatste update: 05-09-2020 21:15
16

Standard staat op het punt om zich nog te versterken met Jackson Muleka. De Congolese aanvaller wordt de komende weken verwacht bij de Rouches.

Dat meldt La Dernière Heure. Muleka werd meermaals gelinkt aan Lille OSC, dat de aanvaller meteen daarop zou uitlenen aan Royal Excel Moeskroen. Het is echter Standard dat erin is geslaagd om de aanvaller aan te trekken.

De 20-jarige Muleka komt uit voor de Congolese topclub TP Mazembe, waar hij één van de grote uitblinkers is. Met zijn mooie prestaties speelde hij zich vorige zomer nog in de kijker van RSC Anderlecht en Standard. Tot een transfer kwam het toen nog niet.

Muleka bleef in Congo en was bij TP Mazembe opnieuw een uitblinker met veertien doelpunten en vier assists in 31 wedstrijden. Door het coronavirus wordt zijn transfer echter nog niet voor meteen verwachten. De transfer wordt naar verluidt pas binnen enkele weken aangekondigd.

Update: Het ziet er naar uit dat de transfer van Muleka naar Standard Luik in kannen en kruiken is. Op het Twitterkanaal van het Congolese TP Mazembe wordt de overgang van de 20-jarige aanvaller al aangekondigd. Naar verluidt tekent hij een contract voor vier seizoenen bij de Rouches.

Update: Er is geen twijfel meer dat Muleka binnenkort wordt voorgesteld bij Standard. Op social media circuleerde er inmiddels al een filmpje van Muleka terwijl die de trainingsfaciliteiten van de Rouches bezoekt. Hij moet Standard aan doelpunten gaan helpen.