Raskin maakt indruk: ‘Gent gaat nog spijt krijgen dat ze hem lieten gaan'

Raskin maakt indruk: ‘Gent gaat nog spijt krijgen dat ze hem lieten gaan'

12-08-2020 12:00
11

Speeldag 1 in de Jupiler Pro League hebben we inmiddels achter de kiezen. Analist Hein Vanhaezebrouck was een aandachtig waarnemer, hij zag zijn ex-speler Nicolas Raskin schitteren bij Standard.

Standard begon aan het seizoen met een overwinning, één van de uitblinkers in Luik was de 19-jarige middenvelder Raskin. ‘Het deed me deugd om hem in de basis te zien staan’, pent Vanhaezebrouck neer in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad. ‘Knap van Montanier dat hij hem de voorkeur durft te geven over een ervaren rot als Cimirot.’

Dat Vanhaezebrouck een fan is van Raskin is welgekend. ‘Ik heb die jongen drie jaar geleden zelf nog van Anderlecht naar Gent gehaald. Niet veel later ben ik vertrokken, maar was ik gebleven dan had hij op zijn zeventiende sowieso al kansen gekregen’, aldus de huidige analist.

‘Het is een pitbull die zowel kan recupereren als het spel verdelen. Hij is klein, maar laat zich allerminst omverblazen. Ik denk dat Gent nog heel veel spijt gaat krijgen dat ze hem hebben laten gaan’, besluit Vanhaezebrouck.