UPDATE: 'Handtekeningen gezet, Gerkens verlaat Anderlecht voor Antwerp'

UPDATE: 'Handtekeningen gezet, Gerkens verlaat Anderlecht voor Antwerp'

12-08-2020 07:00 Laatste update: 17:39
53

Pieter Gerkens staat op het punt om te vertrekken bij RSC Anderlecht. De 24-jarige middenvelder tekent een contract voor drie seizoenen bij Royal Antwerp FC, waar hij voor meer concurrentie in de centrale as moet zorgen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Al enige tijd is Gerkens uit beeld bij Anderlecht. Vooral sinds de komst van Frank Vercauteren en Vincent Kompany komt de Limburger nog nauwelijks in het stuk voor. Ook blessureleed hield hem een poos aan de kant. Gerkens had verschillende aanbiedingen, maar die van Antwerp bleek de interessantste.

Bij Antwerp valt er binnenkort ook uitgaand transfernieuws te rapen. Zo wil Ivo Rodrigues (25) graag vertrekken. De Portugese flankspeler werd gepasseerd voor de bekerfinale en zat tegen Royal Excel Moeskroen zelfs niet meer in de wedstrijdkern. Officieel kampt Rodrigues met een blessure, maar bij Antwerp weten ze dat hij op een vertrek aast.

Update: Volgens Het Nieuwsblad is de transfer van Gerkens naar Antwerp helemaal rond. De handtekeningen zijn gezet, het is nu nog maar een kwestie van tijd vooraleer één of beide clubs de transfer officieel aankondigen.