Schrijnend: Ex-ploegmakker Witsel en Lombaerts slaat arbiter ziekenhuis in

Schrijnend: Ex-ploegmakker Witsel en Lombaerts slaat arbiter ziekenhuis in

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 20:45di 11-08-2020 om 20:45

Laatste update: dinsdag 11 augustus 2020 om 20:46di 11-08-2020 om 20:46

Schrijnende beelden uit Rusland. Roman Shirokov ging op een vriendschappelijk tornooi over de rooie toen hij geen penalty kreeg en vervolgens de rode kaart onder zijn neus zag geduwd. In het verleden speelde de Rus samen met Axel Witsel en Nicolas Lombaerts bij Zenit.

Shirokov stopte in 2016 na het EK met voetballen. Hij behaalde drie Russische titels en een UEFA Cup. In Rusland speelde hij onder meer voor Zenit St-Petersburg, CSKA Moskou en Krasnodar. Bij Zenit speelde de middenvelder samen met Witsel en Lombaerts. De 58-voudig international was ook een tijd aanvoerder bij Rusland.

In Rusland deed hij nog eens zijn voetbalschoenen aan tijdens de Moskou Celebrity Cup. Hij speelde mee met MatchTV, een televisiezender waar hij analist is. Tijdens één van de vriendschappelijke wedstrijden ging Shirokov echter compleet door het lint en viel hij scheidsrechter Nikita Danchenko aan.

Ziekenhuis
Danchenko kwam niet ongeschonden uit de strijd. Een gescheurde wenkbrauw was het verdict. “Ik ben vierenhalf uur in het ziekenhuis behandeld, maar gelukkig gaat het naar omstandigheden goed. Ik ben iedereen ontzettend dankbaar voor de vele steunbetuigingen. Dit zijn moeilijke momenten voor mij en mijn naasten”, klinkt het op zijn Instagram.

Excuses
Shirokov heeft zich inmiddels al geëxcuseerd. “Ik wil me bij Nikita excuseren voor mijn ongepaste gedrag. Dat ik geen penalty en vervolgens een rode kaart kreeg, had nooit een reden mogen zijn om me op deze manier te gedragen. Ik hoop dat Nikita snel herstelt en wil me eveneens excuseren tegenover de organisatie van het toernooi, MatchTV, mijn medespelers en het publiek”, citeert Het Nieuwsblad.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws