OFFICIEEL: David van KAA Gent naar Lille, transfersom ligt nóg hoger

OFFICIEEL: David van KAA Gent naar Lille, transfersom ligt nóg hoger

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 20:02di 11-08-2020 om 20:02

Laatste update: dinsdag 11 augustus 2020 om 20:32di 11-08-2020 om 20:32

Het is officieel. Jonathan David maakt de overstap van KAA Gent naar Lille. Dat laat de Franse club op zijn officiële kanalen weten. De transfer zat er al een tijdje aan te komen. De Buffalo’s ontvangen een recordsom voor David.

Het Laatste Nieuws meldt dat de transfersom ook nog hoger ligt dan gedacht. ‘Was er aanvankelijk nog sprake van 27,5 miljoen plus bonussen, dan blijkt nu dat KAA Gent sowieso een transfersom van liefst 32 miljoen euro opstrijkt. Dat bedrag wordt ons bevestigd door KAA Gent-voorzitter Ivan De Witte’, klinkt het.

Er zijn ook nog een aantal bonussen opgenomen in de transfer die het totaalbedrag nog behoorlijk kunnen opdrijven. Het record van Youri Tielemans van RSC Anderlecht naar AS Monaco wordt daardoor aan diggelen geslagen. Tielemans ging voor 25 miljoen euro naar de Franse Club.

'Het gaat om een transfer van meer dan 30 miljoen euro. Hiermee wordt hij de duurste uitgaande transfer in het Belgisch voetbal en in de clubgeschiedenis. Dit betekent een doorbraak in de transferpolitiek waarbij men het Belgisch voetbal hoger inschat dan voordien', staat te lezen op de webstek van KAA Gent.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een goede stap voor David?

(262 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws