Verheyen kent revelatie van Waasland-Beveren: Dat zegt wel iets over hem

Verheyen kent revelatie van Waasland-Beveren: "Dat zegt wel iets over hem"

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 17:00di 11-08-2020 om 17:00

Daan Heymans was afgelopen zondag dé man van Waasland-Beveren met twee doelpunten. De 21-jarige middenvelder moet dit seizoen voor de doorbraak zorgen. Gert Verheyen, ex-coach van de nationale U19, weet alvast dat hij veel kwaliteiten heeft. 

"Daan kan voetballen. Hij heeft een groot lichaam, maar toch veel gevoel. En hij kan een goal maken. Alleen is hij van de generatie van 1999, waartoe ook heel wat jongens die nu bij Anderlecht spelen behoren. Toen was hij nog niet goed genoeg", geeft hij aan bij Sporza"Ik heb hem wel meegenomen naar een toernooi in Gran Canaria. We speelden daar drie matchen in zes dagen tijd op een slecht kunstgrasveld. 

Ook de mentaliteit van Heymans spreekt hem wel aan. "Hij had de tweede match volledig gespeeld en zou de derde match normaal gezien ook spelen. Hij kwam naar mij: 'Trainer, ik heb blaren'. 'Maar kun je nog spelen?' 'Ja, ja, het gaat wel.' 'Mag ik eens kijken?' Er stond geen vel meer op! Dat zegt wel iets over hem. Hij zou zelfs zonder vel op zijn voeten gespeeld hebben."

Heymans zit al sinds 2018 bij Waasland-Beveren. Daarvoor speelde hij bij Westerlo.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws