Conte heeft toen zijn nek uitgestoken voor Lukaku, hij krijgt nu gelijk

"Conte heeft toen zijn nek uitgestoken voor Lukaku, hij krijgt nu gelijk"

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 13:45di 11-08-2020 om 13:45

Romelu Lukaku is op dreef bij Inter. Tegen Bayer Leverkusen (2-1 winst) scoorde hij opnieuw. Johan Boskamp weet dat Lukaku veel kritiek moet slikken, maar vindt dat duidelijk niet terecht. 

"In het begin had hij het ook moeilijk bij Inter, toen reageerde hij zelf ook overal op", geeft Boskamp aan bij Sporza. "Maar als je er dan dertig maakt, dan ben je spekkoper als je zo'n spits bent gaan halen. Conte heeft zijn nek uitgestoken en krijgt nu gelijk."

De coach is dan ook een belangrijke factor in zijn succes. "Hij krijgt nu de ruimte die hij nodig heeft om zijn kracht en snelheid kwijt te kunnen. Conte laat zijn ploeg terugzakken, zodat Lukaku in de rug van de defensie kan duiken. Die tactiek is op zijn lijf geschreven, dan is hij niet af te stoppen."

Ondanks dat succes blijft Lukaku wel tegenstanders hebben. "Als mensen erover zeiken, vraag ik altijd: wat moet een spits doen? Scoren, toch? Hij schiet er dertig in, is dat niet genoeg dan? Iemand als Inzaghi werd ook altijd afgekraakt, maar hij schoot er ook steeds 25 in. Al vind ik Lukaku wel sterker dan Inzaghi."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws