'Arthur mag niet meer meetrainen in laatste dagen bij FC Barcelona'

'Arthur mag niet meer meetrainen in laatste dagen bij FC Barcelona'

11-08-2020 13:03

De liefde tussen FC Barcelona en Arthur Melo lijkt definitief voorbij. De Braziliaanse middenvelder vertrekt binnenkort naar Juventus en blijft in zijn laatste dagen als FC Barcelona-speler gescheiden van zijn teamgenoten.

Arthur speelde eind juni zijn laatste minuten in het blauw-rood, rondde daarna zijn transfer naar Turijn af en was sindsdien persona non grata. Dat hij na de laatste Primera División-speelronde te laat terugkwam uit Brazilië, maakte de situatie er niet beter op. Arthur wilde zaterdag komen kijken bij de Champions League-wedstrijd tegen Napoli, maar mocht het stadion niet in. Volgens Mundo Deportivo is hij evenmin welkom bij de reis naar Lissabon, waar de laatste Champions League-wedstrijden af worden gewerkt.

Dat Arthur niet meer hoefde te rekenen op speeltijd, was al langer duidelijk: Barça kampte tijdens de laatste Primera División-weken met een overvolle ziekenboeg en moest tegen Napoli de geschorste Arturo Vidal en Sergio Busquets missen, maar trainer Quique Setién liet Arthur nog steeds links liggen. Volgens MD is Arthur maandag naar het trainingscomplex van FC Barcelona afgereisd voor een gesprek met technisch directeur Eric Abidal. De kou is echter allerminst uit de lucht: Arthur mag niet meetrainen met de overige spelers en mag zijn collega's ook niet vergezellen in Lissabon.

FC Barcelona won zaterdag met 3-1 van Napoli en treft vrijdag Bayern München in de kwartfinale. Mogelijk wordt voor die tijd het contract van Arthur al verscheurd: zijn juridische vertegenwoordigers zijn al enige tijd met Barça in gesprek over contractontbinding.