Dimata wil uitpakken bij Anderlecht: Zijn focus was nog nooit groter

Dimata wil uitpakken bij Anderlecht: "Zijn focus was nog nooit groter"

11-08-2020 11:15 Laatste update: 11:27
6

Landry Dimata heeft na achttien maanden nog eens gespeeld voor Anderlecht. Hij mocht starten tegen KV Mechelen. Begeleider Jérémy Pastel benadrukt in Het Laatste Nieuws dat Dimata van heel ver terugkomt.

"Dit was het moment waar we zo lang naar toegewerkt hebben", aldus Pastel in die krant. "Hoe sterk Nany ook is: tuurlijk is het soms eens zwaar geweest. Maar zijn vechtlust is Nany nooit kwijtgespeeld. Nany moest op zoek naar de strijder in zichzelf. En heeft die ook gevonden. Mentaal heeft hij stappen gezet. Zijn focus was nooit groter, net als zijn toewijding. Als individu is Nany geëvolueerd."

Dimata kwam in die eerste partij nog niet tot scoren. "Psychologisch zou een doelpunt een bevrijding zijn. Dat zou het teken zijn dat hij helemaal terug is. Maar je mag niet vergeten dat Nany nog een paar wedstrijden nodig heeft om zijn beste ritme te vinden. Hopelijk kan hij veel spelen."

Anderlecht wil hem nu naar dat topniveau brengen. "Binnen de club is de begeleiding goed. De medische staf is uiterst voorzichtig met Nany, volgt hem van kortbij op", besluit Pastel.