Blessure Kompany verloopt gunstig: 'Maar STVV halen wordt race tegen de klok'

Blessure Kompany verloopt gunstig: 'Maar STVV halen wordt race tegen de klok'

11-08-2020 10:06
1

RSC Anderlecht leek op weg naar een deugddoende overwinning op speeldag één, maar in de laatste tien minuten keerde KV Mechelen toch nog terug uit een geslagen positie (2-2). Extra defensieve stabiliteit lijkt welkom. Dan denkt een mens in de eerste plaats natuurlijk aan Vincent Kompany.

De leider van Anderlecht is normaal de onbetwiste patron achterin, maar door een blessure in de oefenpartij met AS Saint-Etienne staat hij nu al een tijdje aan de kant. Tegen KV Mechelen was Kompany onvoldoende hersteld. Toch verloopt zijn herstel gunstig, schrijft Het Nieuwsblad. Kompany werkte al individuele sessies af en hoopt deze week weer aan te pikken bij de groep.

De wedstrijd van komend weekend, wanneer Sint-Truiden over de vloer komt in de Lotto Arena, zou zelfs niet helemaal onhaalbaar zijn. Toch is Anderlecht best voorzichtig, want dat zou 'een race tegen de klok worden'. Het is dan ook de vraag of paars-wit dat risico wil nemen met haar aanvoerder. STVV belooft alvast geen eitje te worden: op de openingsspeeldag legde het KAA Gent over de knie (2-1).