Boter op het hoofd van Kaminski: Doelman moet roepen bij dit soort situaties

Boter op het hoofd van Kaminski: "Doelman moet roepen bij dit soort situaties"

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 09:50di 11-08-2020 om 09:50

KAA Gent begon het nieuwe seizoen met een zeperd. Op Sint-Truiden verloor het met 2-1. Tot twee maal toe slikten de Buffalo's een treffer na mistasten in de achterhoede. Lorenzo Staelens en Philippe Albert fileren de Gentse achterhoede.

Bij het eerste doelpunt verraste een deviatie van Igor Plastun collega Michael Ngadeu. "De eerste Gentse tegengoal was al ongelukkig", opent Staelens bij Het Laatste Nieuws. "Voor mij lag het probleem daar vooral bij het feit dat de voorzet véél te makkelijk kon gegeven worden. De tweede goal was veel erger. Wat een misverstand. Ik denk dat Kaminski geroepen heeft. Dan moet je de bal aan de doelman laten." Omdat zowel Kaminski als Plastun richting bal sprongen, kon STVV uiteindelijk toeslaan.

"Als Kaminski geroepen heeft, kan het niet zijn dat ze hem niet gehoord hebben - er was geen sfeer in het stadion. Maar het is gedeelde schuld, want na dat misverstand zijn er nog twee die de bal kunnen wegwerken en die dat niet doen", deelt Staelens de verantwoordelijkheid op. "Als je je zo lang hebt voorbereid op die eerste wedstrijd, is zo'n tegengoal héél pijnlijk. Het was een opeenvolging van dingen die niet mogen gebeuren op dit niveau."

Kaminski in de fout
Ook Albert ziet verschillende oorzaken. Jess Thorup moet de hand ook in eigen boezem steken. "Ik vraag me af waarom Arslanagic op de bank zat bij Gent, want die zie je nooit dit soort fouten maken", verwijst Albert naar de zomeraanwinst van Gent. "De grootste fout gebeurt bij die tweede goal. Ik heb altijd geleerd: als een keeper komt, moet je er als verdediger afblijven."

"Maar ik heb ook gespeeld met topkeepers als Preud'homme en De Wilde. Ik begrijp niet dat het zo fout kan gaan met de communicatie, na zo'n lange voorbereiding. Een doelman moet roepen bij dit soort situaties, zodat er geen misverstand kan zijn. Dat moeten automatismen zijn, die je er elke dag inslijpt op training", wijst de oud-international ook Kaminski met de vinger.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Derbywinst vieren? Dat doet Clinton Mata zo #ClubBrugge #CercleBrugge #Cercle #FCB #JPL #Brugge #ClintonMata #Mata

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Wie heeft de grootste verantwoordelijkheid bij doelpunt twee?

(95 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws