Beerschot tuimelt niet van wolk: Weinig decompressie, want honger is te groot

Beerschot tuimelt niet van wolk: "Weinig decompressie, want honger is te groot"

11-08-2020 08:55
1

K. Beerschot V.A. vierde haar terugkeer in de hoogste klasse met een 1-2-zege op bezoek bij KV Oostende. Een week na de gewonnen promotiefinale hadden de Ratten dus opnieuw reden tot juichen. Marius Noubissi, dubbelde doelpuntenmaker aan zee, legt uit wat hun sterkte is.

Ondanks de overwinning had Beerschot het best lastig in Oostende. "We hebben het bij momenten een beetje ondergaan, maar hadden de verdienste dat we achteraan 'sereen' zijn gebleven. Die defensieve stabiliteit is nu al maandenlang een belangrijke sterkte van ons team", weet Noubissi in gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Er is veel onderlinge coaching en iedereen gooit zijn kop ervoor. Beerschot is een ploeg zonder grote vedetten, maar we vormen wel een stevig geheel. Op die manier pakten we in 1B de titel en zo willen we ons in 1A ook blijven presenteren. Het is trouwens typisch dat we na de promotie weinig decompressie toonden. Daarvoor is de honger in onze kleedkamer te groot", waarschuwt Noubissi de concurrentie alvast.

Na één speeldag prijkt Beerschot zo nét niet bovenaan de rangschikking, enkel het verrassende Waasland-Beveren doet beter, aangezien het als enige met twee doelpunten verschil wist te winnen. De komende weken zullen de Antwerpenaren wel hun tenen moeten uitkuisen, want het programma oogt loodzwaar. Eerst komt Zulte Waregem over de vloer, nadien volgt een vierluik Club Brugge, Standard Luik, KRC Genk en Sporting Charleroi.