Anderlecht blijft het fysiek lastig hebben: 'Er is nood aan kilometervreters'

Anderlecht blijft het fysiek lastig hebben: 'Er is nood aan kilometervreters'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 08:05di 11-08-2020 om 08:05

Laatste update: dinsdag 11 augustus 2020 om 08:23di 11-08-2020 om 08:23

RSC Anderlecht gooide zondag een driepunter tegen KV Mechelen te grabbel door in de laatste tien minuten nog twee treffers weg te geven: 2-2. Ook vorig seizoen stuikten de Brusselaars vaak in elkaar in het tweede deel van een wedstrijd. Te weinig fysiek vermogen, oordeelt Het Nieuwsblad.

De krant zag aan het einde van de partij tegen KVM enkele spelers serieus op hun tandvlees zitten, zoals Francis Amuzu en Michel Vlap. Die laatste kreeg zelfs krampen, al is dat nu ook niet zo onlogisch in de huidige hittegolf. Toch ziet HNB een diepgaander probleem. In totale meters liepen de Mechelaars iets meer dan hun collega's uit Anderlecht (gemiddeld 10.909 meter tegenover 10.821 meter). Bijvoorbeeld Club Brugge deed bijna een kilometer beter dan paars-wit, maar dat was natuurlijk in een andere wedstrijd.

Vooral de meters aan hoge intensiteit verschillen echter sterk. KV Mechelen legde er zo 638 af, Anderlecht slechts 549. Tot inspanningen aan 'hoge intensiteit' rekent men afstanden waarbij een speler in kwestie tussen de 20 en 25 kilometer per uur loopt. Daarin blonk Malinwa dus meer uit. Niettemin zaten de thuisspelers op het einde van de rit beter in hun vel dan de bezoekers.

Gezocht: kilometervreters
Ondanks de zomerse komst van Damian Roden, een bekende fysiektrainer over het Kanaal, blijft Anderlecht op dat vlak kwetsbaar. HNB ziet enkele oorzaken. Allereerst is de huidige kern te groot, waardoor er onvoldoende gericht getraind kan worden op conditie. Bovendien zetten Frank Vercauteren en Vincent Kompany vooral in op trainingen aan grote intensiteit. Zo duren de wedstrijdvormen vaak slechts 20 minuten. Pittig, maar niet genoeg om een enorm volume te kweken.

'Kilometervreters', dat zou Anderlecht nu nodig hebben, vindt het dagblad. Bij de fysieke proeven kwamen Anouar Ait El Hadj, Marco Kana en Edo Kayembe als primussen naar voren. Geen enkele van die drie kreeg echter speeltijd in Mechelen ...

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Derbywinst vieren? Dat doet Clinton Mata zo #ClubBrugge #CercleBrugge #Cercle #FCB #JPL #Brugge #ClintonMata #Mata

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Heeft Anderlecht een fysiek probleem?

(177 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws