UPDATE: Man. City-Colombiaan gespot bij Lommel SK

UPDATE: Man. City-Colombiaan gespot bij Lommel SK

11-08-2020 07:46 Laatste update: 15-08-2020 16:53
16

Na de overname door de City Football Group is een nieuw Lommel SK geboren. De voorbije weken liet zich dat al voelen op de transfermarkt, want de Limburgers haalden verschillende jonge talenten in huis, met dank aan de kersverse eigenaars. Nu komt daar met Marlos Moreno een volgende naam bij.

De 23-jarige Moreno is een Colombiaanse flankaanvaller die medio 2016 een vijfjarige verbintenis tekende met Manchester City. Voor de Engelse grootmacht maakte hij echter nooit minuten. De voorbije jaren leende City Moreno uit aan een resem clubs uit verschillende landen: achtereenvolgens Deportivo La Coruña, Girona (allebei Spanje), Flamengo (Brazilië), Santos Laguna (Mexico) en Portimonense (Portugal).

Daar voegt de Zuid-Amerikaan nu Lommel aan toe, weet Het Belang van Limburg. De aanvaller van 1,71 meter, die bij voorkeur vanaf de linkerkant acteert, moet voor meer dreiging in de voorhoede zorgen, al lijkt scoren niet meteen zijn grootste kwaliteit. In al die uitleenbeurten lukte hem dat amper ... vier keer.

Toch is Moreno niet de eerste de beste. Zo kwam hij tot op heden al acht keer uit voor het nationale elftal van Colombia. Hij was er zelfs bij op de Copa America van 2016. Moreno landde maandag in ons land en zou snel bij de Lommelse spelersgroep aansluiten.

UPDATE: Officieel is de transfer nog niet, maar dat lijkt een kwestie van dagen. Vandaag werd hij zelfs gespot in groen tenue op de training van Lommel SK.