David bezorgt Gent de jackpot: 'Zeker meer dan 30 miljoen, misschien 35'

David bezorgt Gent de jackpot: 'Zeker meer dan 30 miljoen, misschien 35'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 07:00di 11-08-2020 om 07:00

Alles is in kannen en kruiken, enkel de fysieke proeven kunnen Jonathan David nog van een contract bij Lille OSC houden. Dinsdag wordt de Canadees van KAA Gent uitvoerig getest. Als daar niets verontrustends aan het licht komt, zijn de Buffalo's een flink stuk rijker.

De heuse transfersoap rond David wordt hoogstwaarschijnlijk vandaag officieel beslecht. Eigenlijk is alles al geregeld, op de medische testen na dus. David tekent straks een verbintenis voor vijf seizoenen bij Lille. Het Laatste Nieuws weet dat de Noord-Fransen in eerste instantie 27,5 miljoen euro op tafel leggen.

Door een bonussysteem, gebaseerd op prestaties en een (klein) percentage bij een doorverkoop, loopt dat bedrag op termijn zeker op boven de 30 miljoen. 'En wellicht komt het zelfs aardig in de buurt van de 35 miljoen die de club voor ogen had', voegt HLN er nog aan toe. Daarmee is David met afstand de duurste uitgaande transfer ooit in de Jupiler Pro League.

Het waren intensieve onderhandelingen de voorbije weken. David kon ook naar Borussia Mönchengladbach en Leeds United, maar had zelf een voorkeur voor Lille. Aangezien die net zo'n slordige 80 miljoen euro op de rekening mochten bijschrijven na de verkoop van Victor Osimhen (ex-Sporting Charleroi), haalde Gent-manager Michel Louwagie het onderste uit de kan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Goed onderhandeld door Gent?

(259 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws