Buitenlandse media over Lukaku: 'Nederlanders zien Bosz ongelijk krijgen'

Buitenlandse media over Lukaku: 'Nederlanders zien Bosz ongelijk krijgen'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 00:01di 11-08-2020 om 00:01

Laatste update: dinsdag 11 augustus 2020 om 19:00di 11-08-2020 om 19:00

Inter plaatste zich maandag voor de halve finales van de Europa League. Dat kwam mede door Romelu Lukaku. De Rode Duivel schreef tegen Leverkusen geschiedenis en kreeg in de buitenlandse media lof voor zijn prestatie.

Inter moet nog twee wedstrijden winnen alvorens het haar eerste prijs sinds 2011 (de Coppa Italia) kan bijzetten op de schouw. 'Lukaku helpt dankzij record aan halve finales in de Europa League', kopte de BBC. Onze landgenoot is de eerste speler ooit die in negen wedstrijden op rij in het toernooi weet te scoren. 'Voor de prachtige reeks heeft hij wel wedstrijden bij Everton in seizoen 2014 – 2015', merken de Engelsen fijntjes op.

'De droom is nog levend', stelt La Gazzetta dello Sport nu Inter nog altijd in de running is om de Europa League. 'Dat juist Nicolò Barella en Lukaku daarvoor zorgen, hoeft niet te verbazen. Zij bleven vechten tot het einde. De besten braken ook nog eens records. Inter is zeker van techniek en graniet', schrijft de roze krant.

Voor VI was het duidelijk. 'Lukaku, die een record vestigde, was bij de Italianen de absolute uitblinker', aldus de Nederlanders. Voor de match wilde Leverkusen-trainer Peter Bosz niet te lang stilstaan bij Lukaku. 'Ik houd er niet van om over één speler te praten, tenzij het Lionel Messi is. Anders doe ik dat niet. Als we verliezen, verliezen we niet van Lukaku', stelde Bosz. 'Toch was de aanvalsleider maandag uiteindelijk voor een groot deel goed voor de overwinning van Inter', stelt VI.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wint Inter de Europa League?

(323 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws