United pas na verlenging langs taaie Denen: Kopenhagen-goalie absolute uitblinker

10-08-2020 23:39

Manchester United heeft zich pas na verlenging ontdaan van FC Kopenhagen: 1-0. De taaie Denen streden voor wat ze waard waren en hadden in keeper Kalle Johnsson een uitblinker, maar moesten na honderdtwintig minuten toch het hoofd buigen voor de grootmacht uit Engeland.

De openingsfase in Keulen, waar de wedstrijd vanwege de heersende coronacrisis werd afgewerkt, was verrassend genoeg voor Kopenhagen. De Denen toonden geen ontzag voor Manchester United en dwongen de Engelse grootmacht zo nu en dan in de achteruit. Dat leverde zowaar twee aardige kansen op, maar Mohammed Daramy hielp ze allebei om zeep.

Na een zenuwachtige eerste twintig minuten kwamen The Mancunians een stuk beter in de wedstrijd. Tot twee keer toe dacht de Engelse grootmacht nog voor de rust aan de leiding te kunnen komen, maar de VAR stak er beide keren een stokje voor. Eerst werd een penalty na lang bestuderen toch niet gegeven en een treffer van Mason Greenwood werd wegens buitenspel afgekeurd.

Het taaie Kopenhagen hield dus stand en ook in de tweede helft konden ze United lang van de goal van Kalle Johnsson afhouden. Omdat er ook een goal van Marcus Rashford na buitenspel werd geannuleerd gingen de Denen erin geloven, zeker toen er nog twintig minuten op de klok stonden en Bryan Oviedo na een heerlijke actie van Rasmus Falk een enorme kans liet liggen.

In een op en neer golvende slotfase kregen beide ploegen kansen op de winnende. Vooral Kopenhagen-keeper Johnsson bewees een uitstekende sluitpost te zijn en voorkwam tot drie keer toe een zeker tegendoelpunt, maar ook voormalig AZ-doelman Sergio Romero zag een aantal gevaarlijke situaties in zijn strafschopgebied. Omdat beide heren hun werk goed deden viel er binnen negentig minuten geen doelpunt.

Er moest een verlenging aan te pas komen en daarin maakte United eindelijk het verschil. Anthony Martial miste nog een enorme kans, maar lokte daarna wel een overtreding uit in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd op indrukwekkende wijze benut door Bruno Fernandes en klopte daarmee Johnsson, die ondanks dertien (!) reddingen zijn ploeg op dat moment niet kon helpen. In de halve finale spelen The Red Devils tegen Wolves of Sevilla.